%20.68
indirim
Yıllık abonelikte sınırlı süreli %20 ek indirim

Online Kodlama Dersi Nedir?

Kodlama eğitimi en çok talep gören eğitimler arasında yer alır. Yazılım geliştirmenin popülerlik kazanmasıyla birlikte her geçen gün daha fazla kişi kodlamayı öğrenmek istemektedir. Farklı programlama dilleri ile çalışmayı mümkün kılan kodlama becerisi, yeni iş fırsatlarına kapı aralar. Online kodlama dersi ile katılımcılar kodlamaya dair birçok bilgi edinirler.

Online kodlama dersi kodlamanın temellerinden başlayarak ileri seviye uygulamalara kadar farklı basamaklara sahiptir. Farklı seviyeler sayesinde dersi alan kişiler kendilerine en uygun kodlama dersini seçebilirler. Bazı kodlama dersleri tek bir programlama diline odaklanırken bazıları ise genel algoritma mantığını açıklamaktadır.

Online Kodlama Dersi Nasıl Alınır?

Online kodlama dersi almak isteyen kişiler ilk olarak almak istedikleri ders türüne karar vermelidir. Genel kodlama dersleri kodlamanın temel mantığını, algoritma kurmayı ve bir uygulama tasarlamak için gerekli öğeleri açıklar. Genel kodlama dersleri giriş seviyesinden ileri aşmaya kadar farklı konuları ele alır. Genellikle bu dersler özel bir programlama diline odaklanmaz.

Diğer yandan Java, C++, Python gibi özel bir programlama diline odaklanan kodlama dersleri de bulunmaktadır. Bir programlama diline odaklanan kodlama derslerine ele alınan programlama dilinin tüm özellikleri ve detayları ele alınır. Dersler ilk olarak programlama dilinin yapısını ve mantığını açıklayarak başlar. Daha sonra ise uygulama geliştirme ve algoritma kurma mantığı açıklanır.

Online Kodlama Dersini Kimler Tercih Eder?

Yazılım geliştirme ve kodlamanın her geçen gün daha da popüler hale gelmesiyle bu alanda verilen eğitimlere ilgi arttı. Günümüzde farklı alanlarda eğitim almış kişiler kodlama alanına yönelerek kariyerlerini değiştirmek istiyorlar. Kodlama eğitimi sayesinde yazılım geliştirme alanına geçiş yapmak mümkün oluyor.

Bu açıdan bakıldığı zaman online kodlama dersi özellikle kariyerine yazılım geliştirme ya da kodlama alanında devam etmek isteyen kişiler tarafından tercih ediliyor. Üniversite eğitimi alan gençler mezun olduktan sonra bu alanda çalışmak için online kodlama dersi alıyorlar. Hatta lise seviyesindeki öğrencileri de kodlama derslerine yoğun ilgi gösteriyor. Buna ek olarak kariyer değiştirmek ya da kariyerlerinde ilerlemek isteyen kişiler de online kodlama dersini tercih ediyorlar.

Online Kodlama Dersi Hangi Avantajları Sunar?

Online kodlama dersi birçok avantajı beraberinde getirir. Mekandan bağımsız bir şekilde eğitim almaya izin veren bu dersler, yoğun iş ve okul temposuna sahip kişilerin derse rahat katılmasına izin verir. Eğitimci ve katılımcılar sınıf, derslik ya da eğitim merkezi gibi belirli bir mekanda toplanmak zorunda kalmaz.

Aynı zamanda tüm eğitim online olarak verildiği için eğitim süresince farklı kaynaklardan ve araçlardan faydalanmak da mümkün olur. Kodlama eğitimi verilirken eğitimci canlı olarak kodlama yapar. Bu sayede katılımcıların eğitimcinin izlediği metodolojiyi ve yöntemleri daha açık bir şekilde görebilir. Etkileşimli eğitime de imkan sunan online kodlama dersi, kodlamayı öğrenmenin en iyi yollarından birisi olarak kabul edilir.

Diğer Yazılar