%20.68
indirim
Yıllık abonelikte sınırlı süreli %20 ek indirim

Uzaktan Kurs Nedir?

Uzaktan kurs, yüz yüze yapılan kursun aksine teknolojik araçlardan faydalanarak internet üzerinden gerçekleştirilen kurstur. Uzaktan kurslarda eğitimcinin ve katılımcıların aynı yerde bulunmasına gerek olmaz. Eğitimci sınıf ortamında olabileceği gibi evinde ya da farklı bir ortamda olabilir. Benzer şekilde katılımcı da evinden ya da farklı bir ortamdan derse bağlanabilir.

Hayatın her alanında yaşanan teknolojik gelişmeler, eğitim alanını da önemli ölçüde etkilemiştir. Bu gelişmeler sayesinde eğitim programlarının ya da kursların belirli bir sınıf ortamında verilmesi artık zorunlu değildir. Bunun yerine eğitimci ve katılımcı, farklı online araçları kullanarak mekandan bağımsız bir şekilde kursa ya da eğitime katılabilirler.

Uzaktan Kurs İçin Nelere İhtiyaç Duyulur?

Uzaktan kursun yapılması için eğitimcinin ve katılımcıların aynı ortamda olması gerekmez. Bu da iki tarafa da esneklik kazandırır. Bir kursun uzaktan düzenlenebilmesi için eğitimci ve katılımcıların internet tabanlı bir uygulama kullanarak belirli bir online platformda buluşması gerekir. Bu online platform Zoom, Google Meets gibi bir alan olabileceği gibi kursa özel olarak hazırlanmış online bir sınıf da olabilir.

Uzaktan kursun verimli olabilmesi için hem eğitimcinin hem de katılımcının iyi bir internet bağlantısına sahip olması gerekir. Eğitim sırasında yaşanacak kesintiler, eğitimin verimini düşürecektir. Aynı zamanda mikrofon, kamera gibi ekipmanların da yeterli seviyede olması büyük önem taşır.

Uzaktan Kurs Nasıl Yapılır?

Uzaktan kurs, eğitim veren kurum tarafından açılır. Bazı kurumlar uzaktan eğitim vermek yerine yüz yüze eğitim vermek isteyebilir. Bazı kurumlar ise hem uzaktan eğitim hem de yüz yüze eğitim programlarına sahiptir. Bu noktada kurumun sunduğu eğitim ve kurs programlarına bakarak karar vermek faydalı olacaktır.

Uzaktan kurs, sınıfın internet ortamına taşınması olarak düşünebilir. Bu kurslar aynı zamanda online kurs olarak da adlandırılır. Uzaktan verilen kursların en büyük faydası, katılımcıların mekandan bağımsız olarak eğitime erişebilmesidir. Bu sayede kursa ulaşmak için yolda geçirilen zaman azalır ve bu zamanda ders çalışmak gibi diğer faaliyetler yapılabilir. Aynı zamanda kursa gidip gelirken oluşan yorgunluk da uzaktan kurs ile engellenebilir.

Kimler Uzaktan Kursa Katılabilir?

Uzaktan kursa katılmak için birçok durumda herhangi bir şart aranmaz. Ancak bazı kurslar devam kursu niteliğinde olabilir. Bu durumda ilk olarak ön şart olan kursun tamamlanmış olması gerekir. Ön şart kursu tamamlandıktan sonra katılımcılar diğer kurlarla ya da aşamalarda devam edebilirler.

Uzaktan kursa katılmak isteyen kişilerin eğitim kurumu tarafından istenen belgeleri teslim etmesi gerekir. Buna ek olarak kurs ücretinin de kurs başlamadan önce ödenmesi gerekir. Eğitim veren kurum tarafından ek bir talep olması halinde bu talebin de gerçekleştirilmesi gerekir. Bazı durumlarda katılımcıların kurs veren kurumun uzaktan eğitim platformunu indirmesi gerekebilir. Bu işlem tamamlandıktan ve üyelik oluşturulduktan sonra kişiler uzaktan kursa katılabilirler.

Diğer Yazılar