%20.68
indirim
Yıllık abonelikte sınırlı süreli %20 ek indirim

Özel Ders Nedir?

Farklı yaş grubundan bireyler, bilgilerini pekiştirmek ve yeni konular öğrenmek için özel ders almayı tercih ederler. Alanında uzman hocalar tarafından verilen özel dersler, öğrencilerin ihtiyaçlarına göre farklı alanlarda sağlanır. Liselere hazırlık için özel ders alınabileceği gibi üniversitelere hazırlık için özel ders de tercih edilebilir. Buna ek olarak okul başarısını desteklemek ve sorun yaşanan konuların detaylı olarak anlaşılması için de özel dersten faydalanmak mümkündür.

Özel dersin temel amacı, öğrenciye birebir eğitim vermektir. Bu eğitim kapsamında verilecek olan dersin içeriği, yapısı ve süresi öğrencinin ihtiyaçlarına ve beklentilerine göre yapılandırılabilir. Bu da dersin tam olarak eksik konuları kapsayacak şekilde verilmesine izin verir.

Hangi Alanlarda Özel Ders Verilir?

Özel ders söz konusu olduğunda herhangi bir alan sınırlaması bulunmamaktadır. Alanında uzman eğitimciler ve öğretmenler, öğrencinin ihtiyaçları ve eksikleri doğrultusunda özel ders programı oluşturabilirler. En çok tercih edilen özel ders alanlarından bazıları şu şekilde sıralanabilir:

Ortaokul matematik özel dersi

Lise matematik özel dersi

Ortaokul fen özel dersi

Lise fen özel dersi

Ortaokul öğrencileri için İngilizce dersi

Lise öğrencileri için İngilizce dersi

Üniversite öğrencileri için İngilizce dersi

Mesleki İngilizce dersi

Yukarıda yer alan derslere ek olarak öğrencinin eksik olduğu tarih, coğrafya, Türk dili ve edebiyatı gibi alanlarda da özel dersler verilmektedir. Aynı zamanda Almanca, İtalyanca ve Fransızca dillerinde de özel derslerden faydalanmak mümkün olur.

Özel Ders Neden Verilir?

Özel dersin verilmesinin birkaç nedeni bulunur. Ders genellikle öğrenci tarafından ya da öğrencinin ailesi tarafından talep edilir. Bir öğrencinin hem okul sınavlarında hem de genel ölçme ve değerlendirme sınavlarında istenilen başarıyı gösterememesi durumunda özel derse talep olabilir. Özel dersin faydalarından birisi öğrencilere birebir konu açıklaması sunmasıdır. Öğrenci aklına takılan soruları rahatlıkla öğretmene sorabilir. Öğretmen de gerekli açıklamayı öğrencinin eksik kaldığı noktaları ele alarak yapabilir. Buna ek olarak öğrenciler ve öğrencilerin aileleri aşağıda yer alan sebeplerden dolayı da özel dersi tercih etmektedir.

Öğrenilen Bilgileri Tekrar Etmek

Sınıfta ya da farklı bir eğitim kurumunda öğrenilen bilgileri tekrar etmeden bu bilgilerin kalıcı olması mümkün değildir. Tekrar, öğrenmenin bilinen en iyi yöntemlerinden birisi olarak kabul edilir. Bazı durumlarda öğrenci sınıfta açıklanan dersleri tam olarak anlamayabilir. Diğer yandan hastalık gibi durumlar nedeniyle öğrencinin dersi kaçırması da mümkündür. Bu gibi bir durumda özel ders alarak eksik kalan konuların tamamlanması sağlanır.

Sınava Hazırlanmak

Özel dersin tercih edilmesinin bir diğer nedeni de sınavlara hazırlık sürecidir. Birçok durumda genel ölçme ve değerlendirme sınavlarına hazırlamak emek ve zaman gerektirir. Sınav çözmeye alışmak, test mantığını kavramak ve sınavlarda sorulan sorulara aşina olmak sınav başarısı için oldukça önemlidir. Özel ders sayesinde sınavda çıkabilecek soru tiplerini görmek ve sınava yönelik alıştırma yapmak mümkün olur.

Diğer Yazılar