%20.68
indirim
Yıllık abonelikte sınırlı süreli %20 ek indirim

Online Öğretmen Nedir?

Son yıllarda her alanda yaşanan dijitalleşme gibi eğitim alanında da dijitalleşme yaşanmaktadır. Bu dijitalleşme sayesinde farklı seviyelerde verilen eğitim internet ortamına kaymaktadır. Online eğitim ve online öğretmen gibi kavramlar artık eğitimin ayrılmaz bir parçası olarak değerlendirilmektedir. Değişen ihtiyaçlar ve yaşam tarzları doğrultusunda öğrenciler de eğitim alırken internet üzerinden verilen eğitimleri tercih etmektedir.

Online öğretmen, yüz yüze verilen özel dersleri internet üzerinden veren öğretmene verilen isimdir. Online özel ders veren bu öğretmenler, mekandan bağımsız olarak öğrenciyle iletişim kurabilirler. Online öğretmenler sayesinde öğrenciler özel ders almak için bir yerden başka bir yere gitmek zorunda kalmazlar. Böylece yolda daha az zaman ve enerji kaybederek online dersi daha dinç bir şekilde dinleme imkanını elde ederler.

Online Öğretmen Nasıl Bulunur?

Online öğretmen bulmak için dikkat edilmesi gereken bazı faktörler bulunur. Bazı öğretmenler yüz yüze ders vermeyi tercih ederken bazı öğretmenler ise internet üzerinden ders vermeyi tercih etmektedir. Öğretmen seçimi yaparken ders veren öğretmenin ve öğrencinin kesintisiz internet bağlantısına sahip olması önemlidir. Online ders sırasında yaşanacak bir kesinti, dersin veriminin düşmesine neden olabilir.

Online öğretmenler arasında seçim yaparken aynı zamanda öğretmenin branşı da önemlidir. Öğrencinin eksik olduğu alanda kendisini geliştirmesi için online özel ders alması gerekir. Aynı zamanda öğretmenin öğretim yaparken kullandığı araçlar da tercihi belirleyecektir. Günümüzde online ders verirken farklı programlardan ve araçlardan faydalanmak mümkündür.

Online Öğretmen Hangi Dersleri Verir?

Söz konusu online ders olduğu zaman verilen dersin alanıyla ilgili herhangi bir sınırlama bulunmaz. Ekran paylaşma gibi teknolojiler sayesinde öğretmen öğrencinin ekranına bağlanarak soru çözümü yapabilir. Aynı zamanda öğrencinin ekranına uzaktan bağlanarak öğrencinin yaptığı yanlışları da gösterebilir. Bu seçenekler ele alındığı zaman online öğretmenler aşağıda yer alan dersleri verebilirler:

Ortaokul fen bilimleri online dersi

Lise fen bilimleri online dersi

Ortaokul matematik online dersi

Lise matematik online dersi

Lise fizik online dersi

Lise kimya online dersi

Lise biyoloji online dersi

Tüm seviyeler için İngilizce online dersi

Tüm seviyeler için Almanca online dersi

Yukarıda yer alan online derslere ek olarak İtalyanca, Fransızca gibi yabancı dillerde ya da edebiyat, coğrafya ve tarih gibi sosyal bilimler alanlarında da online ders vermek mümkündür.

Online Öğretmen ile Dersler Nerede Yapılır?

Online eğitim hem öğrencilere hem de öğretmenlere esneklik kazandırmıştır. Online öğretmen ile ders, internet üzerinden yapılır. Bu süreçte Zoom, Skype gibi programlardan yardım almak mümkün olur. Online dersi veren öğretmen kendi evinden dersi verebileceği gibi okuldan bağlanarak da dersi verebilir. Diğer yandan öğrenci ise kendi evinden derse bağlanabileceği gibi okuldan, etüt merkezinden ya da kütüphaneden de derse bağlanabilir. Mekandan bağımsız olması nedeniyle online ders ve online öğretmen günümüz ihtiyaçlarına en uygun eğitim seçenekleri arasında yer almaktadır.

Diğer Yazılar