%20.68
indirim
Yıllık abonelikte sınırlı süreli %20 ek indirim

Online Dershane Nedir?

Sanal dershane olarak da bilinen online dershane, öğrencilerin okul derslerine destek olan ve öğrencileri sınava hazırlamaya yardımcı olan bir eğitim kurumudur. Yüz yüze verilen eğitimden farklı olarak online dershanelerde eğitim, internet üzerinden verilmektedir. Bu sayede öğrencilerin ve öğretmenlerin aynı sınıfta ya da aynı okulda bulunmasına gerek kalmaz.

Yaşanan teknolojik gelişmelerden dolayı eğitim alanı da farklı online çözümleri uygulamaya başladı. Bilgisayar veya akıllı telefon kullanımının yaygınlaşması, eğitimin fiziksel sınıf ortamından online sınıf ortamına taşınmasına yol açtı. Bu da mekandan bağımsız bir eğitim modelinin ortaya çıkmasına ve uygulanmasına izin verdi.

Online Dershane Dersleri Nasıl Verilir?

Online dershanede dersler, çeşitli araçlar kullanılarak internet üzerinden verilmektedir. Zoom, Skype gibi görüntülü ve sesli iletişim araçları sayesinde öğretmen öğrencilere konu anlatımı yapabilmektedir. PowerPoint gibi araçları kullanarak konular slaytlar üzerinden anlatılabilir. Aynı zamanda sunum araçları sayesinde örnek soruları sunum üzerinde çözmek de mümkün olur.

Online dershane eğitiminin verilebilmesi için öğretmenin ve öğrencilerin aktif internet bağlantısı olmalıdır. Buna ek olarak online dershane eğitimi için bilgisayar, akıllı telefon ya da tablet gibi bir cihaza da ihtiyaç vardır. Ses ve görüntü aktarımı için bu cihazlarda mikrofon ve kamera da olmalıdır. Öğretmen ders sırasında kamera aracılığıyla görüntüsünü, mikrofon aracılığıyla da sesini aktarır. Öğrenciler ders sırasında kameralarını ve mikrofonlarını kapalı tutabilirler. Öğrenciler soru sormak istedikleri zaman mikrofonlarını açarak sorularını sorabilirler.

Online Dershane Verimli Mi?

Online dershane, doğru kullanıldığı zaman oldukça verimli bir eğitim yöntemi olarak nitelendirilir. Yüz yüze dershane eğitiminin aksine, öğrenciler derse katılmak için sınıfa gelmek zorunda kalmaz. Bu da trafikte daha az zaman geçirmek ve daha az yorulmak anlamına gelir.

Buna ek olarak online dershane sayesinde interaktif bir eğitim programı uygulanabilir. Gelişmiş eğitim araçları kullanılarak eğitim sadece tahta ile sınırlı kalmaz. Video, ses ve görsel gibi araçlar ile anlatılan konulara dair derinlemesine bilgi edinmek mümkün olur. Aynı zamanda online eğitim modeli ve online dershane sayesinde anlık ders materyali paylaşımı ve sınırsız materyal erişimi de mümkün olmaktadır.

Online Dershane Hangi Avantajları Sunar?

Online dershane öğrencilere birçok avantaj sunar. Online dershane ile sınava hazırlanmanın sunduğu bazı artılar şu şekilde sıralanabilir:

Öğrenciler mekandan bağımsız bir şekilde online sınıfa bağlanabilirler.

Sınıf online olduğu için derse geç kalma sorunu ortadan kalkmış olur.

Öğrenciler sınıfa gitmek için harcadıkları sürede dinlenebilir, ders tekrarı yapabilir veya soru çözebilirler.

Dersler online olduğu ve birçok durumda kaydedildiği için dersleri daha sonra tekrar izlemek mümkün olur.

Bu şekilde öğrenciler anlamadıkları konulara tekrar gözden geçirerek pekiştirme imkanına kavuşur.

Soru çözümü yapılan online derslerde ise öğrenciler çözemedikleri soruları tekrar gözden geçirebilirler.

Tüm bunlar düşünüldüğü zaman online dershane ve online eğitim modeli öğrencilere esnek bir öğrenme deneyimi sunmaktadır.

Diğer Yazılar