%20.68
indirim
Yıllık abonelikte sınırlı süreli %20 ek indirim

Bilgisayar Kursu Nedir?

Teknolojinin hayatın bir parçası olmasıyla birlikte bilgisayarlar da günlük hayatın ayrılmaz bir öğesi haline geldi. Günümüzde insanlarla konuşmaktan iş süreçlerini yönetmeye kadar birçok alanda bilgisayar kullanılıyor. Bilgisayar becerileri, geleceğin temel becerileri ve yetkinlikleri arasında sayılıyor. Bu nedenle birçok kişi bilgisayar kursu olarak bu yetkinliklerini geliştirmek istiyor.

Bilgisayar kursları farklı seviyelere ve farklı ihtiyaçlara göre tasarlanmış bilgisayar eğitimi dersleridir. Kurs kapsamında donanım eğitimi verilebileceği gibi yazılıma odaklı bir eğitim de verilebilir. Eğitimin kapsamı, kursun odaklandığı konulara göre farklılık göstermektedir. Özelleşmiş bilgisayar kursları sayesinde programlamayı öğrenmek ve yeni bir meslek edinmek mümkün olabilir.

Bilgisayar Kursu Ne İşe Yarar?

Bilgisayar kursu, katılımcılara bilgisayara dair temel yetkinlikler kazandırmayı amaçlamaktadır. Temel bilgisayar kullanımı özellikle de bilgisayar işletmenliği kursu gibi eğitim programlarının ana hedefini oluşturur. Buna ek olarak farklı programlama dillerini öğreten bilgisayar kurslarından da bahsetmek mümkün olur.

Farklı kurs türleri ele alındığı zaman bilgisayar kursu ne işe yarar sorusuna tek bir cevap vermek mümkün olmamaktadır. Bilgisayar kursu, katılımcının tercih ettiği eğitim programına göre farklı kazanımlar sunacaktır. Kariyerinde ilerlemek isteyenler ya da yeni bir beceri kazanmak isteyenler bilgisayar kurslarını tercih edebilirler. Bu sayede günlük hayatın önemli bir parçası haline gelen bilgisayar konusunda daha detaylı bilgi sahibi olabilirler.

Bilgisayar Kursu Ne Öğretiyor?

Bilgisayar kursu bilgisayarla ilgili farklı alanlara odaklanıyor. Kurs kapsamında ilk olarak bilgisayarın çalışmasını sağlayan donanımlar hakkında genel bir bilgi veriliyor. Bir sonraki aşamada ise Windows işletim sistemi hakkında genel bilgi veriliyor. Bazı bilgisayar kursları Mac işletim sistemine dair özel programlar da sunabiliyor. Windows ya da Mac işletim sistemi, kursun eğitim programına bağlı olarak öğretilmektedir.

Daha sonra ise Microsoft Office programlarına dair detaylı bir eğitim veriliyor. İlk aşamada bu programlara dair temel kavramlar açıklanıyor. Daha sonra ise Microsoft Office, Microsoft PowerPoint, Microsoft Excel gibi programların kullanım şekli ve özellikleri açıklanıyor. Kurs boyunca uygulamalı olarak gösterilen programlar sayesinde bilgisayar kursu katılımcıları yaparak öğrenme sistemi ile eğitim alma fırsatını elde ediyorlar.

Bilgisayar Sertifikası Olan Ne İş Yapar?

Bilgisayar kursu sertifikası katılımcılara farklı alanlarda birçok fayda sağlayabilir. Bu sertifika sayesinde katılımcıların bilgisayar becerisi isteyen alanlarda iş bulma şansları artar. Buna ek olarak bilgisayar sertifikasına sahip olmayı şart koşan şirketlere de iş başvurusunda bulunabilirler. Bu açıdan bakıldığı zaman bilgisayar sertifikası kariyer ve iş bulma anlamında önemli faydalar sunabilir.

Aynı zamanda bilgisayar eğitimi sertifikasına sahip olmak katılımcıların yetkinliklerini göstermelerine de izin vermektedir. Sertifika sayesinde eğitim aldıkları programı yeterli seviyede kullandıklarına dair bir kanıtları olur. Özellikle MEB onaylı sertifika alan katılımcılar, aldıkları sertifikaları hem kamu kurumlarına hem de özel kurumlara başvuru yapmak için kullanabilirler.

Diğer Yazılar