%20.68
indirim
Yıllık abonelikte sınırlı süreli %20 ek indirim

Sorbil Bilgilendiren Nedir?

Sorbil bilgilendiren, Sorbil bilgi paketlerini hazırlayan uzman içerik üreticilerine verilen genel isimdir. Aynı zamanda bilgilendirenler alanlarında uzman, Sorbil ile yaptığı görüşmelerden olumlu sonuç almış, içerik üreticileri olarak da ifade edilebilir. Sorbil’de yer alan içerik üreticileri uzmanlık alanlarına göre seçilirler. Bu nedenle her bilgi paketinde eğitim hazırlayan bilgilendirenler, o alanda deneyimli, bilgi birikimi olan ve uzmanlığını kanıtlamış kişilerdir.

Sorbil Bilgilendiren Nasıl Seçilir?

Sorbil bilgilendiren seçim süreci oldukça detaylı bir değerlendirme sürecidir. Bir bilgilendiren seçerken, öğrenmek istediğiniz konuda bilgili ve deneyimli birini bulmanız önemlidir. Ayrıca öğretme tarzlarını ve sizin öğrenme tercihlerinizle uyumlu olup olmadığını da göz önünde bulundurmak isteyebilirsiniz. Öğretmenle deneyimi olan diğer kişilerden incelemeleri okumak veya tavsiyeler istemek de yararlı olabilir. Burada en önemli nokta, öğrenme hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilecek bir bilgilendiren bulmak olacaktır.

Sorbil bilgilendiren seçiminde aşağıdaki adımlar izlenir:

Sorbil bilgilendirenleri öğrettikleri konuda uygun niteliklere ve referanslara sahip kişiler arasından seçilir. Örneğin, yeni bir dil öğrenmek istiyorsanız, o dilde akıcı olan ve dil bilimi veya dil eğitimi mezunu bir uzman tarafından bilgi paketi hazırlanır.

Bunun yanı sıra Sorbil bilgi paketlerinde standart bir öğretim yöntemi benimsenir. Seçilecek olan bilgilendirenlerin bu standart öğretim stiline ve yaklaşımına uyum göstermesi beklenir. Bilgi paketlerinde hem yapılandırılmış hem de soru-cevap yönetimine dayanan bir stil uygulanır. Bu da bilgi paketleri sayesinde öğrenmenin daha kalıcı olmasına yardımcı olur.

Öğretmene, öğrenmek istediğiniz konuyu öğretme konusundaki deneyimleri de Sorbil bilgilendiren seçiminde önemli rol oynar. Belirli bir konuyu öğretme konusunda çok fazla deneyimi olan bir kişi, öğrenenlerin karşılaştıkları ortak zorlukları ve engelleri muhtemelen iyi anlayacaktır ve etkili rehberlik ve destek sağlayabilecektir.

Sorbil bilgilendiren adayının deneyimi olan diğer öğrencilerden referans veya tavsiye isteyin. Bu size onların öğretim yetenekleri ve etkililikleri hakkında iyi bir fikir verebilir.

Aynı zamanda Sorbil sisteminde eğitimi verecek olan kişinin uzman içerik üreticisi olması da beklenmektedir. Bilgi paketini oluşturacak kişi konuyu etkin bir şekilde anlatmalı ve güncel video standartlarına göre konu anlatımını hazırlamalıdır.

Sorbil Bilgilendiren Nasıl Olunur?

Sorbil bilgilendiren olmak için sitemiz üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Bilgilendiren adaylarının başvuru yaparken özgeçmişlerini, iletişim yeteneklerini ve alanlarındaki uzmanlıklarını iletmesi beklenmektedir. Tüm bu bilgiler, Sorbil’in uzman ve deneyimli kadrosu tarafından değerlendirilir. Yaptığımız görüşmeler olumlu sonuçlandığında içerik üretim sürecine başlıyoruz.

Sorbil bilgilendiren olmak için daha önceden eğitim içeriği üretmiş olmak büyük bir avantaj sağlayabilir. Video hazırlama, konuyu farklı seviyelere göre anlatma, video üzerinden öğrenenlerle etkileşim kurma gibi konularda deneyim sahibi olmak bilgilendiren olmak için büyük bir avantaj sunar. Yapılan değerlendirmelerin ve görüşmelerin olumlu olması durumunda Sorbil bilgilendirenleri içerik üretmeye ve bilgi paketi hazırlamaya vakit kaybetmeden başlayabilirler.

Diğer Yazılar