%20.68
indirim
Yıllık abonelikte sınırlı süreli %20 ek indirim

Online Python Dersi Nedir?

Bir programlama dili olan Python, nesne yönelimli ve fonksiyonel programlamayı destekleyen bir yapıya sahiptir. Günümüzde birçok uygulama Python ile geliştirilmektedir. Özellikle de veri bilimi, veri işleme ve büyük veri gibi alanlarda bu programlama dili tercih edilmektedir. Veri alanında kariyer hedefi olan kişiler online Python dersi ile bu programlama dilindeki becerilerini geliştirme imkanı elde ederler.

Python dersleri yeni başlayanlardan ileri seviyeye kadar farklı seviyelerde verilmektedir. Bu sayede bu programlama dili hakkında hiçbir bilgisi olmayan kişiler kademeli olarak Python ile kodlamayı öğrenebilirler. Python eğitimleri bu programlama dilinin özelliklerini ve yapısını açıklayacak şekilde yapılandırılmıştır.

Online Python Dersi Nasıl Alınır?

Online Python dersi, Python eğitimi veren kişinin bir online sınıf açmasıyla verilir. Katılımcılar online sınıfa bağlanarak bu programlama dilini öğrenebilirler. Online sınıf kontenjanı 6 ila 8 kişi arasında değişmektedir. Online sınıfta verilen Python derslerine ek olarak birebir dersler de verilmektedir. Birebir derslerin amacı, Python konusunda uzmanlaşmak isteyen kişilere derinlemesine bilgi akışı sağlamaktır.

Online Python dersi için katılımcıların sadece internet bağlantısına ve bilgisayara ihtiyacı vardır. Online dersler mekandan bağımsız olarak verildiği için ne katılımcıların ne de eğitmenin fiziksel olarak bir sınıf ortamında olması gerekir. Hem eğitimci hem de katılımcılar online sınıfa bağlanarak istedikleri yerden Python eğitimi alabilirler.

Online Python Dersini Kimler Tercih Eder?

Online Python dersi genellikle kariyerine yazılım geliştirme ya da kodlama alanında devam etmek isteyen kişiler tarafından tercih edilir. Python dersleri sayesinde katılımcılar programlama mantığını ve Python programlama dili ile çalışmayı öğrenirler. Ders sırasında genel programlama mantığı da öğretildiği için katılımcılar kolaylıkla farklı programlama dillerine geçiş yapabilirler.

Üniversite öğrencileri Python derslerine yoğun ilgi göstermektedir. Özellikle yazılım alanında bir kariyer planlayan öğrenciler eğitim alırken Python dilini de öğrenmek isterler. Buna ek olarak halihazırda yazılım sektöründe çalışan ancak veri işleme alanında uzmanlaşmak isteyen kişiler de online Python dersi alabilirler. Kişisel gelişim için bir programlama dili öğrenmek isteyen kişiler de Python dersi alabilirler.

Online Python Dersi Hangi Avantajları Sunar?

Online Python dersi mekandan bağımsız olarak verildiği için katılımcılara büyük esneklik sağlar. Dersler online sınıf ortamında verilir ve derslere evden ya da ofisten bağlanmak mümkün olur. Bu sayede online Python dersi alan kişiler herhangi bir sınıf ortamında gitmeden derse kolaylıkla katılabilir. Yolda daha az zaman geçirerek derse daha iyi odaklanabilirler.

Buna ek olarak online Python dersi sırasında farklı araçları ve uygulamaları da kullanmak mümkün olur. Eğitim veren kişi ders sırasında ekranını paylaşarak katılımcıların derse dahil olmasını sağlar. Etkileşimli bir Python dersi ile katılımcılar programlamayı yaparak öğrenirler. Yaparak ve deneyerek öğrenmek de öğrenim sürecini destekleyici bir yapı sunmaya yardımcı olur.

Diğer Yazılar