%20.68
indirim
Yıllık abonelikte sınırlı süreli %20 ek indirim

Online Java Dersi Nedir?

Bilgisayar teknolojilerinin gelişmesiyle web ve mobil uygulama kullanımında önemli bir artış yaşandı. Son yıllarda çok sayıda kişi, bankacılıktan alışverişe kadar birçok işini hallederken uygulamaları kullanıyor. Mobil uygulamalara ve web uygulamalarına olan talebin artması, bu uygulamaları geliştiren kişilere olan ihtiyacı da arttırdı. Online Java dersi sayesinde yazılım geliştirici olmak isteyenler bu alanda ilk adımlarını atabilirler.

Bir programlama dili olan Java birçok uygulamanın arka planında yer alır. Uygulamalar Java platformu üzerinde geliştirilen kodlara göre çalışır. Bu nedenle hem Türkiye’de hem de dünyanın farklı ülkelerinde Java geliştiricilerine ihtiyaç duyulmaktadır.

Online Java Dersini Kimler Alır?

Online Java dersi, kendisini bu alanda geliştirmek isteyen kişiler tarafından tercih edilmektedir. Programlama öğrenmek ve yazılım geliştirmek isteyen herkesin en azından bir programlama diline hakim olması gerekir. Aksi durumda bu alanda ilerlemek ya da herhangi bir uygulama geliştirmek mümkün olmaz. Java da dünyada en çok tercih edilen ve en çok öğrenilen programlama dilleri arasında yer alır.

Online Java dersi sayesinde bu alana giriş yapmak ya da mevcut bilgileri geliştirmek mümkün olur. Java dersleri farklı seviyelerdeki kullanıcılar için tasarlanır. Bu sayede yeni başlayanlardan profesyonel yazılım geliştiricilere kadar geniş bir katılımcı yelpazesine uygun Java ders programı oluşturulabilir. Katılımcılar kendi seviyelerine uygun programı ya da dersi seçerek bu programlama dilini öğrenmeye başlayabilirler.

Online Java Dersi Nasıl Yapılır?

Online Java dersi, internet üzerinden verilen bir derstir. Bu sayede dersi veren ve dersi almak isteyen kişiler mekandan bağımsız bir şekilde ders yapabilirler. Online Java dersinde ihtiyaç duyulan iki temel şey internet bağlantısı ve bilgisayardır. Katılımcılar laptop üzerinden dersi alabilecekleri gibi masaüstü bilgisayar üzerinden de dersi alabilirler.

Online Java dersinde eğitimi veren kişi çeşitli programlar aracılığıyla katılımcılara ders verir. Teorik bölümler açıklanır PowerPoint gibi araçlardan yararlanmak mümkün olur. Diğer yandan uygulama kısmına geçildiği zaman anlık olarak programlama yapılarak kod örnekleri verilir. Bu şekilde anlatılan konu derinlemesine açıklanır ve katılımcıların kodlamanın nasıl yapıldığını görebilirler.

Online Java Dersi Hangi Faydaları Sunar?

Online Java dersinin sunduğu en büyük avantaj, dersin mekandan bağımsız olarak verilmesidir. Mekandan bağımsız olması dersi veren eğitimci ile dersi alan katılımcıların fiziksel olarak aynı ortamda bulunmasını zorunlu kılmaz. Eğitimci sınıf ortamında olabileceği gibi evinden ya da ofisinden dersi verebilir. Katılımcılar ise evlerinden ya da ofislerinden derse bağlanabilirler.

Online Java dersi aynı zamanda anlatılan konuların daha kolay uygulanmasına da izin verir. Eğitimci uygulama örneklerini gösterirken önemli yerleri işaretleyebilir. Aynı zamanda eğitimci uygulama sırasında katılımcıların dahil olmasına izin veren bir yapıda da dersi işleyebilir. Bu da katılımcıların konuyu daha iyi anlamasına ve kodlama yaparak Java programlama dilini öğrenmesine izin verir.

Diğer Yazılar