%20.68
indirim
Yıllık abonelikte sınırlı süreli %20 ek indirim

Online İngilizce Kursu Nedir?

Dijitalleşme süreçleri her alanda olduğu gibi eğitim alanında da etkisini hissettirmeye başladı. Günümüzde kurs katılımcıları fiziksek olarak bir sınıfta bulunmak istemiyor. Sınıfa ya da eğitim kurumuna ulaşmak için yolda kaybedilen zaman günümüz dünyasında oldukça değerli. Bu nedenle online İngilizce kursu gibi seçenekler katılımcılardan her geçen gün daha fazla ilgi görüyor.

Online İngilizce kursu, İngilizce eğitimini internet ve diğer teknoloji araçlarını kullanarak sağlayan bir eğitim programıdır. Online kurs sayesinde hem eğitimci hem de katılımcılar mekandan bağımsız olarak kursa katılabilirler. Fiziksel mekanın sınırlarının kalkması da katılımcılar için daha özgür bir eğitim ortamı sunmaktadır.

Online İngilizce Kursu Hangi Seviyelerde Verilir?

Online İngilizce kursu, yüz yüze verilen İngilizce kursu gibi farklı seviyelerde verilmektedir. Katılımcılar hangi kurs seviyesine katılacaklarını öğrenmek için seviye tespit sınavına girebilirler. İngilizce öğrenmeye yeni başlayanlar ise seviye tespit sınavına girmeden doğrudan ilk kurdan başlayabilirler. Böylelikle yeni başlayanlar kendi seviyelerinde katılımcılarla dil öğrenme deneyimi yaşayabilirler.

Katılımcıların seviyeleri dikkate alınarak farklı online İngilizce kursu seviyeleri planlanır. Kurs seviyeleri yeni başlayanlardan başlamak üzere A1, A2, B1, B2, C1 ve C2 olmak üzere farklı aşamalardan meydana gelir. Buna ek olarak konuşmaya yönelik ya da iş İngilizcesine yönelik online kurs planlaması yapmak da mümkün olur.

Kimler Online İngilizce Kursuna Katılabilir?

Online İngilizce kursuna İngilizce öğrenmek isteyen herkes katılabilir. Kurs katılımı için herhangi bir yaş sınırı ya da önkoşul bulunmamaktadır. Birçok durumda online İngilizce kursu katılımcıların yaş gruplarını dikkate alarak hazırlanır. Eğitim kurumlarının gençlere sunduğu İngilizce eğitimi ile yetişkinlere sunduğu İngilizce eğitimi arasında farklılıklar olabilir. Bu farklılıkların nedeni her iki katılımcı grubunun farklı beklentilere sahip olmasıdır.

Buna ek olarak TOEFL, IELTS gibi İngilizce sınavlarına hazırlanan kişiler de online İngilizce kursuna katılabilirler. Sınava hazırlık kursları eğitim programı açısından dil öğrenme kurslarından farklılık göstermektedir. Sınava hazırlık kursları genellikle sınavın bölümleri olan okuma-anlama, dinleme, yazma ve konuşma becerilerine odaklanır. Diğer yandan genel İngilizce kursları ise konuşma, dinleme ve okuma becerilerini desteklemektedir.

Online İngilizce Kursu Nasıl Yapılır?

Online İngilizce kursunun yapılması için hem eğiticinin hem de katılımcıların bazı teknolojilere sahip olması gerekir. Online kurslar internet üzerinden yürütüldüğü için eğitimcinin de katılımcıların da internet bağlantısı olması gerekir. Yüksek kalitede ve hızlı bir internet bağlantısı dersin kesintisiz olarak işlenmesi için önemlidir.

Buna ek olarak İngilizce kursunu veren kişinin kamera ve mikrofon gibi araçlara da ihtiyacı olacaktır. Aynı zamanda çeşitli sunum programlarından ve yazı programlarından da faydalanmak mümkün olur. Bu şekilde teknolojinin sunduğu tüm olanaklardan istifade ederek online İngilizce kursu düzenlemek mümkün olur. Katılımcılar kendi mikrofonlarını ve kameralarını kullanarak eğitimcinin sorduğu sorulara cevap verir ve bu şekilde etkileşimli bir ortam sağlanır.

Diğer Yazılar