%20.68
indirim
Yıllık abonelikte sınırlı süreli %20 ek indirim

Kurs Nedir?

Kurs, devlet kurumları veya özel kurumlar tarafından açılan, katılımcılara bir beceri kazandırmak üzere tasarlanmış özel bir eğitim programıdır. Kurs içeriği uzmanlık kazanılmak istenen alana göre özel olarak şekillendirilir. İyi planlanmış bir kurs programı sayesinde katılımcılar belirli bir konuda uzmanlık kazanabilir, mevcut bilgilerini pekiştirebilir ve yoğunlaştırılmış bir şekilde ihtiyaç duydukları bilgilere ulaşabilirler.

Hangi Alanlarda Kurs Açılabilir?

Kurslar söz konusu olduğunda herhangi bir alanda eğitim programı oluşturmak mümkün olur. Kurs oluştururken ele alınmak istenilen konu ve hedef kitlenin doğru bir şekilde seçilmesi gerekir. Popüler kurs türlerinden bazıları şu şekilde sıralanabilir:

5., 6., 7., 8. Sınıflar için LGS hazırlık kursları

9., 10., 11., 12. Sınıflar için TYT, AYT hazırlık kursları

Okul derslerini desteklemeyi hedefleyen konu anlatımı kursları

Hızlı test çözme becerisi kazandırmayı hedefleyen soru çözümü kursları

Tüm bu kurs türleri katılımcıların ihtiyaçlarını ve beklentilerini ele alacak şekilde özel olarak hazırlanmaktadır. Buna ek olarak sınıf seviyesi, katılımcıların mevcut bilgi seviyesi gibi faktörler de dikkate alınarak kurs planı oluşturulabilir.

Kurs Programı Nasıl Oluşturulur?

Kurs programı kursun kapsamına bağlı olarak oluşturulur. Birkaç ay süren kurslarla yıl boyunca devam eden kursların içeriği ve programı birbirinden farklı olmaktadır. Uzun süreli kurslar daha detaylı planlama yapmaya izin verir. Bu nedenle bir yıl süren kurslarda her hafta farklı bir konuyu detaylı olarak ele almak mümkün olur. Aynı zamanda uzun süreli kurslarda soru çözmek ve öğrencilerin sorularını yanıtlamak için daha fazla zaman olur.

Diğer yandan kısa süreli kurslar ise bilgileri yoğunlaştırılmış bir programla almak için idealdir. Sınava az bir süre kaldığında yoğunlaştırılmış kurslar öğrencilerin en kısa sürede en iyi şekilde hazırlanmasına yardımcı olacaktır. Buna ek olarak yoğunlaştırılmış kurs programı, öğrencilerin ihtiyaçlarına göre de planlanabilir. Özellikle yoğunlaştırılmış sınava hazırlık kurslarında soru çözümüne ağırlık verilerek öğrencilerin kısa sürede etkin bir şekilde soru çözmesi sağlanır.

Kursa Gitmek Hangi Faydaları Sunar?

Birçok durumda okulu destekleyici bir kursa gitmek birçok avantajı da beraberinde getirecektir. Okuldaki eğitimi desteklemek veya sınava hazırlanmak için bir kursa gitmek şu artıları sunar:

Kurs sayesinde okulda öğrenilen bilgiler pekiştirilir.

Öğrenciler okulda anlamadıkları konuları uzman eğitmenlere sorma şansını yakalar.

Öğrencinin eksik kaldığı alanlar eğitmenler tarafından tespit edilir ve bu eksikleri ele alan özel öğrenme programı oluşturulur.

Sınava hazırlık kurslarında sınava yönelik alıştırma yapılarak öğrencilerin sınava en iyi şekilde hazırlanması sağlanır.

Konu anlatımı ve soru çözümleriyle konu tüm detaylarıyla ele alınır.

Yeni nesil eğitim ve soru yöntemleri kullanılarak öğrencilerin konuyu bir bütün olarak kavraması sağlanır.

Sınava hazırlık kursları öğrencilere ihtiyaç duydukları hızı kazandırarak sınav sırasında süre sorunu yaşamalarının önüne geçer.

Diğer Yazılar