%20
indirim
Yıllık abonelikte sınırlı süreli %20 ek indirim

MEB Onaylı Sertifika Nedir?

Günümüzde birçok birey hem kişisel gelişimleri hem de kariyerlerinde yeni fırsatlar açmak için çeşitli eğitimler alırlar. Farklı uzmanlık alanlarına göre tasarlanan bu eğitimler, uzman hocalar tarafından yapılandırılmış bir eğitim programına göre verilirler. MEB onaylı sertifika eğitimleri de eğitim programını başarı ile tamamlayan katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan bir sertifika verir. Katılımcılar MEB’den onaylı bu sertifika sayesinde kazandıkları becerileri ve edindikleri mesleki yetkinlikleri sergileme şansı elde ederler. Bu açından bakıldığında MEB onaylı sertifika veren eğitim programları Türkiye’nin herhangi bir şehrinde iş bulmak isteyenlerin sahip olması gereken önemli belgeler arasında sayılabilir.

MEB Onaylı Sertifika Nasıl Alınır?

MEB onaylı sertifika nasıl alınır sorusu bir eğitim ya da kurs programına katılmak isteyenlerin en sık sorduğu sorular arasında yer alır. MEB’den onaylı sertifika almak için bireylerin MEB’in ruhsat verdiği eğitim kurumları tarafından sunulan kurslara katılması gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onay sürecinden geçirilmeyen kurslardan alınan sertifikalarda MEB onayı olmayacaktır. Bu gibi kurumların sunduğu eğitimlerden sonra katılım sertifikası ya da başarı belgesi gibi belgeler sunulmaktadır. MEB onaylı sertifikalar fotoğrafçılık, bilgisayar programcılığı, işaret dili tercümanlığı gibi farklı alanlarda sunulmaktadır. Bireyler ilgi duydukları ya da gelişim göstermek istedikleri alanda sunulan bir programa kayıt olarak sertifikalarını alabilirler.

MEB Onaylı Sertifika ile Ne Yapılır?

MEB onaylı sertifika almak katılımcılara birçok avantaj sunmaktadır. Bu sertifikalara sahip olmanın sunduğu bazı avantajlar şu şekilde sayılabilir:

Günümüzde hem özel kurumlar hem de kamu kurumları çeşitli yetkinliklerin MEB onaylı sertifikalarla kanıtlanmasını istemektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan bir sertifikaya sahip olmak katılımcının o konuda belirli bir bilgi birikimi olduğunun kanıtıdır.

Bazı kamu kurumları bu sertifikaya sahip olan kişilerden KPSS şartı aramayabilir.

Buna ek olarak sertifika sayesinde kadro dışında açılan ek kontenjanla istihdam olanaklarından faydalanmak da mümkün olmaktadır.

MEB onaylı sertifikaya sahip olmak istihdam olasılığını arttırmaya yardımcı olmaktadır.

CV hazırlanırken bu sertifikalar işverenlerin ve insan kaynakları uzmanlarının dikkatini çekmeye yardımcı olmaktadır.

Yukarıda yer alan avantajlar düşünüldüğü zaman MEB onaylı sertifikalardan birine sahip olmak iş olanakları açısından birçok avantajı da beraberinde getirmektedir.

MEB Onaylı Sertifika Hangi Kurumlarda Geçerlidir?

MEB onaylı sertifikaları farklı kurumlarda kullanmak mümkün olmaktadır. Birçok durumda bu sertifikalar kamu kurumlarında işe girmek isteyenlere önemli avantajlar sağlamaktadır. Hatta bazı kamu kurumları çeşitli alanlarda istihdam sağlamak için bu sertifikaları zorunlu tutmaktadır. Bu da o alana ait MEB onaylı sertifikaya sahip olmayan kişilerin kamu kurumunun o pozisyonunda istihdam edilemeyeceği anlamına gelmektedir. Aynı zamanda özel şirketlerde işe girmek isteyenler de yetkinliklerini göstermek için bu sertifikalardan faydalanabilir. Tüm bunlar düşünüldüğü zaman MEB onaylı sertifikaya sahip olmak istihdam ve iş olanakları açısından çok fazla seçenek sağlamaktadır.

Diğer Yazılar