%20
indirim
Yıllık abonelikte sınırlı süreli %20 ek indirim

MEB Onaylı Eğitim Nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı mesleki ve teknik eğitim veren birçok kurumu akreditasyon sürecinden geçirdikten sonra bu kurumlara Bakanlık onayı vermektedir. Böylelikle Bakanlık tarafından onaylanan kurumlar MEB onaylı eğitim verme fırsatını elde ederler. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan eğitimler, katılımcıların kariyerlerinde daha ileriye gitmelerine ya da kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaya yardımcı olur.

Milli Eğitim Bakanlığı onaylı eğitimler birçok farklı alanda verilebilir. Eğitim veren kurumlar, katılımcıların taleplerine ve beklentilerine göre farklı eğitim programları oluştururlar. Bu sayede katılımcılar yeni bir uzmanlık kazanma imkanını elde ederler. Aynı zamanda mevcut bilgilerini desteklemek için de bu eğitimlerden faydalanmak mümkün olur.

Hangi Alanlarda MEB Onaylı Eğitim Verilir?

MEB onaylı eğitim, farklı alanlarda verilmektedir. En çok talep gören MEB onaylı eğitimler arasında şunlar sayılabilir:

Fotoğrafçılık Eğitimi

Diksiyon Eğitimi

İngilizce Kursu

İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi

Excel Eğitimi

Türk İşaret Dili Eğitimi

Almanca Kursu

Dijital Pazarlama Eğitimi

Tıbbi Sekreterlik Kursu

Genel Muhasebe Eğitimi

Hızlı Okuma Eğitimi

Rusça Kursu

İkna Teknikleri Eğitimi

Dış Ticaret Eğitimi

WordPress Eğitimi

Yukarıda yer alan eğitim programlarının yanı sıra farklı sektörlere ve teknik alanlara uygun MEB onaylı eğitim programları da düzenlenmektedir. Bu eğitim programlarından bazıları sayesinde profesyonel hayatta ilerlemek ya da farklı bir alanda kariyere sahip olmak mümkün olur.

MEB Onaylı Eğitim Sonunda Sertifika Verilir Mi?

MEB onaylı eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılar MEB onaylı sertifika sahibi olurlar. Sertifikanın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanması, katılımcıların elinde yetkinliklerini kanıtlayacakları bir belgeye sahip olmaları anlamına gelir. MEB onaylı sertifika sayesinde katılımcılar kamu kurumlarında ya da özel kurumlarda iş başvurusu yapabilirler.

MEB onaylı eğitim sonunda sertifika verilmesi bazı şartlara bağlıdır. Kursu tamamlayan herkes bu sertifikayı almaya hak kazanamayabilir. Kurs sonunda MEB onaylı sertifika almaya hak kazanmak için katılımcıların kurs tarafından belirlenen şartları yerine getirmesi gerekir. Bu şartlar arasında devam zorunluluğu olduğu gibi proje gerçekleştirme ya da sınavdan belirli bir notun üstüne alma da olabilir. Tüm bu şartları sağlayan katılımcılar kurs sonunda sertifika almaya hak kazanırlar.

MEB Onaylı Eğitim Ne gibi Avantajlar Sunar?

MEB onaylı eğitimlere katılmak, katılımcılar için oldukça avantajlı bir durum olarak ele alınabilir. Ancak bu eğitimlerin sunduğu avantajlardan tam anlamıyla faydalanmak için kursu başarı ile tamamlamak ve kurs sonunda verilen MEB onaylı sertifikayı almak gerekir. Kursun verdiği sertifika sayesinde katılımcı yetkinliğini ve edindiği yeni becerileri kanıtlama imkanını elde eder.

Buna ek olarak MEB onaylı eğitimler çok farklı istihdam seçenekleri de sunmaktadır. Bu kursları tamamlayan kişiler kamu kurumlarına ek olarak özel kurumlarda da geçerli bir sertifika elde etmiş olurlar. Sertifikaları sayesinde iş başvurusunda bulunabilir ve rakiplerine fark atarak insan kaynakları uzmanlarının dikkatini çekebilirler.

Diğer Yazılar